Stvaranje zdravih unutarnjih prostora

ANTIMIKROBNA PLATNA

TEKSTILNO INŽENJERSTVO U COULISSE-U

Predano dizajniranje interijera važnije je nego ikad. S obzirom na količinu vremena koje svakodnevno provodimo u zatvorenom, potrebni su nam zdravi, ugodni i nadahnjujući prostori koji pridonose našoj produktivnosti i dobrobiti. Tkanine za prozorska sjenila s antimikrobnim sredstvima pomažu u stvaranju zdravijeg interijera. Naročito su prikladni za upotrebu u bolnicama, laboratorijima, kao i u svim vrstama vlažnih prostora poput kupaonica i kuhinja. Ovdje je sve što trebate znati o antimikrobnim tkaninama. I da, imamo ih u našoj kolekciji.

ŠTO JE ANTIMIKROBNO?

Počnimo s objašnjavanjem pojma. Govorimo ''mikrobno'' kada se nešto odnosi na mikroorganizme ili ih uzrokuje. Bakterije, alge i gljivice pripadaju mikroorganizmima. Antimikrobno sredstvo je sredstvo koje zaustavllja rast ili ubija mikroorganizme.

NEŽELJENI UČINCI MIKROORGANIZAMA

Rast mikroorganizama na tkaninama uzrokuje niz neželjenih učinaka, ne samo za tekstil, već i za korisnika. Neki učinci uključuju stvaranje neugodnog mirisa, smanjenje mehaničke čvrstoće tkanina, mrlje i promjenu boje te povećanu vjerojatnost kontaminacije korisnika.

KAKO KONTROLIRATI MIKROORGANIZME?

Ovisno o vlažnosti, hranjivim tvarima i temperaturi u njihovoj okolini, najčešće pronađene bakterije i gljivice mogu se brzo umnožiti. Neke od populacija bakterija mogu se udvostručiti svakih 20 do 30 minuta u idealnim uvjetima. Negativni učinci mogu se kontrolirati trajnom antimikrobnom završnom obradom tkanina koristeći biocid ili ugradnjom biocida u sintetička vlakna tijekom istiskivanja.

KORIŠTENJE ANTIMIKROBA

Većina antimikrobnih sredstava koja se koriste u komercijalnom tekstilu su biocidi. Ti biocidi djeluju na različite načine u skladu sa svojom kemijskom i strukturnom prirodom. Tekstil tretiran biocidom zaštićen je od neželjenih bakterijskih i gljivičnih infekcija. Uz to, funkcija bioaktivnog završnog sloja na tkanini dvojaka je. Aktivno sredstvo štiti korisnika od mikroorganizama iz estetskih, higijenskih ili medicinskih razloga, a tekstil štiti od biološkog propadanja uzrokovanog plijesni i gljivicama. Bilo koji antimikrobni tretman ugrađen u tekstil, osim što je učinkovit protiv mikroorganizama, mora biti netoksičan za potrošača i okoliš.

KOLEKCIJA MÜNCHEN: NAJPRODAVANIJA TKANINA DOSTUPNA S ANTIMIKROBNIM ZAVRŠNIM SLOJEM

Cijela kolekcija München, uključujući negoriva svojstva, sada je po narudžbi dostupna s antimikrobnim premazom. Osnovno svojstvo svake kolekcije za rolo sjenila je osjećaj postojanja tkanine te dolazi u širokom spektru boja.

OTKRIJTE NAŠE ANTIMIKROBNE TKANINE

RAZLIČITE VRSTE ANTIMIKROBNIH SREDSTAVA KORIŠTENE SU U NAŠOJ ZBIRCI. ZA DETALJE PROVJERITE TEHNIČKE SPECIFIKACIJE SVAKE TKANINE.

MÜNCHEN TRANSPARENT

Transparentna tkanina München izrađena je od poliestera i suptilno podsjeća na tekstil. Tkanina je bez PVC-a i VOC-a, ftalata, formaldehida i metala što zadržava kvalitetu u zatvorenom. Osim toga, tkanina je sigurna za izravan kontakt s kožom.

SPECIFIKACIJE
SCREEN NATURAL CARE

Screen 'Care' savršeno je pogodna za bolnice zahvaljujući svojoj antimikrobnoj završnoj obradi koja je otporna na bakterije i agresivne metode čišćenja pri čemu se ne gubi boja. Lagana tkanina za filtriranje izrađena je od 100% poliestera i sigurna ja za izravan konakt s kožom.

SPECIFIKACIJE
SCREEN ESSENTIAL 3000

Screen Essential 3000 je tkanina na bazi poliestera s 2x2 tkanjem. Kolekcija je dostupna s postotkom propusnosti svjetlosti od 1%, 3%, 5% i 10%. Screen tkanine imaju istu strukturu što im daje potpuno isti dojam. Miješanjem različitih postotaka propusnosti svjetlosti u jednom prostoru može se postići ujednačen izgled.

SPECIFIKACIJE
SCREEN ESSENTIAL 5000

Uz različite postotke propusnosti svjetlosti, kolekcija Screen Essential 5000 nudi idealno rješenje za sve potrebe u pogledu upravljanja toplinom i svjetlošću. Miješanjem postotaka propusnosti može se postići jednolik izgled. Zaštitni negorivi elementi izrađeni su od visokokvalitetnog poliestera koji daje dodatnu čvrstoću i stabilnost.

SPECIFIKACIJE
SCREEN ASSET

Zahvaljujući posebnoj završnoj obradi, revolucionarni materijal Screen tamne boje pomaže stvoriti hladniju unutarnju klimu, a istovremeno osigurava izvrstan pogled vani. Screen Asset dolazi u spektru tamnih boja i omogućuje upotrebu tih tamnih boja dok istovremeno uživate u funkcionalnoj udobnosti.

SPECIFIKACIJE
SCREEN SATINÉ

Ovaj Screen na bazi poliestera ima satensko tkanje i dolazi s postotkom propusnosti svjetlosti od 3%. Zahvaljujući kombinaciji posebne završne obrade i teksture satenskog tkanja, ovaj Screen reflektira do 60% Sunčeve energije. Stražnja strana tkanine je svijetle boje što osigurava veći odraz Sunčeve energije.

SPECIFIKACIJE
SCREEN REFLECTION

Screen visokih performansi kombinira najbolje iz oba svijeta u pogledu vizualne i toplinske udobnosti. Odražava toplinu i filtrira prirodnu dnevnu svjetlost iznutra kako bi spriječio odsjaj, bez obzira na odabranu boju. Zahvaljujući metaliziranoj podlozi, tkanina ima Sunčev odraz do 76%.

SPECIFIKACIJE
SCREEN RINGS

Grafički kružni uzorci ovog Screena tkanog žakardom stvaraju arhitektonski izgled i dojam. Screen Rings su tkanine na bazi poliestera i imaju postotak propusnosti svjetlosti od 15%. Tkanina ne sadrži HOS-ove, ftalate, formaldehid i teške metale što čuva kvalitetu u zatvorenom.

SPECIFIKACIJE
SCREEN STRUCTURE

Nepravilna tekstura tkanja ovog platna stvara prirodan izgled. Tkanina ima postotak propusnosti svjetlosti 6% i dostupna je u 4 bezvremenske boje. U strukturi tkanine nema VOC-a, ftalata, formaldehida i teških metala, što kao rezultat pomaže u očuvanju kvalitete zraka u zatvorenom.

SPECIFIKACIJE

Upit

Web stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja performansi. Klikom na "U redu" slažete se da možemo koristiti sve skupove kolačića. Ako želite, ovdje možete odabrati pojedinačne setove.   U redu