Automatizirana sjenila za sve

MOTION

Ne tako davno, automatizirano upravljane sjenilima činilo se kao futurističko, vrlo luksuzno. Vremena su se, međutim, promijenila. Paleta proizvoda MOTION donosi ovu pogodnost i udobnost na dohvat svima. Automatizacija sjenila i ostalih prozorskih sustava zasjenjivanja znači da mogu biti unaprijed postavljene da se otvaraju i zatvaraju u određeno doba dana ili kao odgovor na vremenske prilike. Za daljinsko upravljanje možete koristiti i glasovno upravljanje ili aplikaciju za pametni telefon.

Internet stvari (IoT) je pred vratima i može vaš dom pretvoriti u pametan dom povezivanjem uređaja i usluga. Ima smisla da, ako će vaš hladnjak uskoro moći putem Interneta naručiti sve što mu je ponestalo, i vaša sjenila za prozore mogu postati dio iste priče. Ne, ovo više nije daleki san dizajnera interijera i pratitelja trendova.

Prema Basu Kleinu Tuenteu, upravitelju inženjeringa u Coulisseu, to je bilo kristalno jasno kad je koncept MOTION prvi put osmišljen 2016. godine. „Automatizirane rolete jednostavno imaju mnogo prednosti. Programirane postavke pružit će vam puno bolju kontrolu vaše unutarnje klime i vašeg računa za energiju. Uvijek izgleda kao da je netko kod kuće, čak i kad ste na odmoru. A nesreće sa špagama od sjenila i igranje djece s istima ne dolaze u obzir."

U modernim kućama s puno staklenih površina vrlo je prikladno automatski kontrolirati razinu osvjetljenja u zatvorenom. Bas: „To je brz i jednostavan način za postizanje prave ravnoteže između udobnosti i privatnosti. I da, super je kad možete zatamniti sve prozore odjednom da biste pogledali film. Ili odabrati želite li ili ne želite da vas probudi prva Sunčeva svjetlost novog dana. "

PRAVILA JEDNOSTAVNOSTI

Stručnjaci iz Coulissea već su dugo uvjereni da su motorizirana prozorska sjenila budućnost. Pod vodstvom Basa i njegovog kolege Rubena de Vriesa, tim od dvanaest ljudi intenzivno je radio na MOTION-U. Središnja početna premisa? Jednostavnost i povezanost.

“Potrebna tehnologija postoji već neko vrijeme. Sve se vrti oko pretvaranja mogućeg u stvarnost koja je dostupna svima. To je značilo da je veliki izazov za nas bio održati stvari što jednostavnijima, i za potrošače i za instalatere. "

Bas i njegov tim bili su dobro svjesni psiholoških prepreka na tržištu. Iznad svega, motorizirana sjenila moraju biti jasno izvediva i pristupačna ako žele postići široko prihvaćanje među kritičnim potrošačima, trgovcima i instalaterima.

Pouzdanost je također presudna. Bas: „Nitko ne želi sustav koji ponekad zakaže ili iznenada zastane bez očitog razloga. Stoga je tu i jednostavnost korištenja. Upravljanje sjenilima u vašem domu mora biti jednostavno svima, uključujući spremačicu, djecu, prijatelje i obitelj. "

BEŽIČNA POUZDANOST

Tim je uspio uključiti sve ključne uvjete za komercijalni uspjeh. S MOTION-om, motorizirana i automatizirana prozorska sjenila jednako je jednostavno instalirati i njima rukovati kao i s njihovim tradicionalnim, ručnim prethodnicima.

MOTION kombinira sva svojstva koja čine automatizirana sjenila atraktivnim. Svaki motor ima integriranu USB punjivu bateriju. Kao rezultat, sustav ostaje bežičan i vaša kuća ne mora prvo biti opremljena skupom električnom infrastrukturom.

"Glasovno upravljanje pojednostavljeno je s Amazonom Alexa ili Google Assistantom, a aplikacija MOTION Blinds na vašem pametnom telefonu postaje dvosmjerna: vaš zaslon pokazuje da sustav zna trenutni položaj vašeg sjenila i koliko je snage u bateriji ostalo."

Aplikacija vam omogućuje upravljanje sustavom s bilo kojeg mjesta, a budući da MOTION također radi s besplatnom web-aplikacijom IFTTT (If This Then That), sjenila na prozorima mogu u potpunosti automatski komunicirati s drugim pametnim uređajima, poput termostata i rasvjete.

RUČNO UPRAVLJAJTE KADA POŽELITE

Ono što MOTION čini jedinstvenim je odluka o održavanju ručnog rada. Ako vam se ne sviđa ili nemate vremena istražiti mogućnosti upravljanja, jednostavno povucite lančić ili štapić koji tradicionalno daje željeni efekt. Očekuje se da će poznati mehanizam povlačenja drastično sniziti mentalni prag. Isto vrijedi i za opsežnu podršku za proizvode koja se nudi na web stranici motion-blinds.com. Upute i videozapisi uglavnom će biti suvišni, jer je MOTION zaista jednostavan koliko god to može biti. (s klikom na motion-blind.com na veže na stran https://motion-blinds.com/, ta stran ne bo prevedena.)

Upit

Web stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja performansi. Klikom na "U redu" slažete se da možemo koristiti sve skupove kolačića. Ako želite, ovdje možete odabrati pojedinačne setove.   U redu